Φώτο & Video…Η Χειροτονία του Μοναχού Νεκταρίου στη Νεστάνη 27-3-2016

 Με κάθε Λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στη Νεστάνη  27-3-2016

είς Διάκονο χειροτονία του Μοναχού Νεκταρίου(κατά κόσμον Δημήτριο Παπανικολάου) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νεστάνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρο.Πλήθος κόσμου από τη Νεστάνη   τα γύρω χωριά,   την πόλη της Τρίπολής , από την περιοχή του Λουτρακίου όσο και από την ιδιαίτερη πατρίδα του Ιεροδιακόνου Νεκταρίου παρευρέθησαν να αναφωνήσουν και να ευχηθούν Άξιος στο Νέο ΙεροΔιάκονο. Παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον Νεστανιώτη Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Ρουμελιώτη.Στην ομιλία του ο ΙεροΔιάκονος αναφέρθηκε στην Ιερά διακονία που αναλαμβάνει και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στον να φτάσει στη σημερινή μέρα στη δική του Πεντηκοστήόπως ακριβώς ανέφερε και να ντυθεί με τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης .

Στον αντίλογό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος αναφέρθηκε στην αποστολή και το έργο που έχει να επιτελέσει από δω και πέρα  ο πατήρ Νεκτάριος και να είναι ένας άξιος συνεχιστής των Πατέρων της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πόσο πολύαγαπούν,σέβονται και στηρίζουν οι Τσιπιανήτες και γενικότερα όλος ο κόσμος το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γοργοεπηκόου.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος  ανακοίνωσε  ότι η εις πρεσβείτερον  χειροτονία του Νεκταρίου  θα γίνει στις 10 Απριλίου 2016 στο χωριό του το  Πάπαρι .Και σε σύντομο διάστημα η Ενθρόνισή του σε Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνη.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης αναφωνεί  ΆΞΙΟΣ στο Πατέρα Νεκτάριο και θα φανεί αρωγός στο έργο του.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΤΡΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γεννήθηκε το έτος 1964 στο Διμηνιό Κορινθίας, όπου έμαθε και τα πρώτα του γράμματα. Τέκνο του Βασιλείου και της Ευθυμίας Παπανικολάου. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες γυμνασιακές του σπουδές στο γυμνάσιο του Κιάτου. Φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Κορίνθου στο Λουτράκι Κορινθίας. Εκεί, συνδέθηκε με τον πολιό γέροντα, Αρχιμανδρίτη, πατέρα Νεκτάριο Μαρμαρινό και από τότε μέχρι και σήμερα είναι πνευματικό του τέκνο. Υπηρέτησε στο στρατό στο σώμα του πυροβολικού. Εργάστηκε ως υπεύθυνος – διευθύνων του γραφείου πωλήσεων του εφοπλιστή κυρίου Ιωάννη Κελετζάκη. Αναχώρησε από την κοσμική ζωή για το Άγιο Όρος το έτος 1995, όπου και παρέμεινε ως δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Διονυσίου. Μετά από επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Όρους του γέροντός του πατρός Νεκταρίου, ακολούθησε αυτόν και εγκαταστάθηκε για αρκετό χρόνο σε ιδιωτικό χώρο στην Περαχώρα Κορινθίας. Το έτος 2001 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αιμυαλών Δημητσάνης με εντολή και ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Θεοφίλου. Από το έτος 2013 εγκαταβιεί μαζί με άλλους πατέρες στην ιστορική Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Γοργοεπηκόου Νεστάνης Αρκαδίας.Πηγή:http://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/49527-xeirotonithike-o-monaxos-nektarios-sti-moni-gorgoepikoou-nestanis-vd.html 

                                                                                                                                                                                                           

(Φώτο Μάνιος Θοδωρής–Τάσος Λέλες)

Επίσης πλούσιο φωτογραφικό  υπάρχει και στο site :

http://www.kalimera-arkad.ia.gr/blog/item/49527-xeirotonithike-o-monaxos-nektarios-sti-moni-gorgoepikoou-nestanis-vd.html   που κάλυψε την χειροτονία.