«

»

Αυγ 11

Vd & Φωτό..Θυρανοίξια Ι. Ν. Αναλήψεως Κυρίου Νεστάνης

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλεξάνδρου τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Κυρίου στη Νεστάνη Μαντινείας στις 8 Αυγούστου 2016.
Ο  Ιερός αυτός Ναός τελεί υπό την Διακονοία του Προοδευτικού Συλλόγου της Νεστάνης -1925.

 

Χτίστηκε το 1930  εις μνήμη της Βασιλικής Ξυνογαλά  «Βακούλας» από τους γονείς της Ιωάννα και Συμεών Ξυνογαλά όπως αναφέρει και η μαρμάρινη επιγραφή στην είσοδο του Ναού.
«Εις μνημόσυνο αιώνιον  της φιλτάτης αυτών θυγατρός Βακούλας προώρως προς Κύριον μεταστάσης Ιεράν ταύτης ευχήν εκπληρούντες οι γονείς Ιωάννα και Συμεών Ξυνογαλάς τον δε τον Ναόν ήγειραν.Έτει Σωτηρίω 1930».
Τα τελευταία τρία χρόνια που ξεκίνησε η Αγιογράφηση και ,αφού πρώτα  ενέκρινε τη μελέτη  αυτής ο Μητροπολίτης Μαντινείας και  Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος, εν συνεχεία με την αλλαγή της σκεπής ,την αμμοβολή του Ναού και τη διαμόρφωση του  περιβάλλοντα χώρου του Ναού φτάσαμε στο σημείο να πάρουμε την ευχή του κ.κ Αλεξάνδρου και να πραγματοποιήσουμε τα Θυρανοίξια του ως άνω  Ναού στις 8 Αυγούστου 2016 και την επομένη μέρα Θ.Λειτουργία μετα αρτοκλασίας
Παρά τη βροχή πλήθος κόσμου από τη Νεστάνη και τις γύρω περιοχές ανηφόρισαν  στον πανέμορφο λόφο της Πανηγυρίστρας που έχει παραχωρηθεί στο Προοδευτικό Σύλλογο της Νεστάνης, από το 1963 με απόφαση του Σ.τ.Ε ,να παρακολουθήσουν την τελετή των θυρανοιξίων .
Στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης  κ.κ Αλέξανδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ομογενείς Νεστανιώτες που αυτές τις μέρες έχουν γεμίσει το χωριό μας  το πόσο δραστήριοι είναι και πόσο προκοπή έχουν κάνει όπου και αν πήγαν .
Μετά το πέρας των ακολουθιών οι γυναίκες της Νεστάνης πρόσφεραν γλυκίσματα που είχαν φτιάξει στους προσκυνητές και έγινε μια κουβέντα με το Δεσπότη στον περίβολο του Ιερού Ναού.
Την επομένη μέρα τελέστηκε Θ.Λειτουργία μετά αρτοκλασίας από την Εφημέριο του χωριού μας Πατήρ Κυριάκο Λατσώνα  και εν συνεχεία ο Σύλλογος πρόσφερε καφέ στο τουριστικό του περίπτερο με την πανέμορφη θεα του χωριού μας της Νεστάνης

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό υπάρχει και στο facebook στη Σελίδα Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης.

Φωτογραφίες Εσπερίνού Παράκλησης 8 Αυγούστου 2016)

(Φώτο Γιώργος Λιγούρας —– κείμενο Πάνος Μπόκος)

(Φωτό Παναγιώτης Μπόκος)

Φωτογραφίες 9  Αυγούστου 2016 

 

.(Φωτό Γιώργος Λιγούρας)

(Φωτό Παναγιώτης Μπόκος)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>